Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا از اراک ، حمید غیاثی در شورای اداری شهرستان اراک، اظهار کرد: ایران به عنوان یک کشور چهار فصل اقلیم‌های مختلفی دارد، همچنین استان مرکزی و شهرستان اراک نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی این شرایط را دارا است. 

وی برخورداری از صنایع سنگین، تنوع تولیدات صنعتی، هم‌جواری با تالاب میقان و تولیدات ویژه کشاورزی را از ویژگی‌های شهرستان اراک دانست و گفت: در این وضعیت برنامه‌ریزی اصولی و منطقی نیاز است چراکه در غیراینصورت قطعا باید منتظر بروز حوادث باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی با اشاره تهدیدهای انسان‌ساز شهرستان اراک، تصریح کرد: صنایعی که ما به عنوان فرصت به آنها می‌نگریم به طور قطع در صورت عدم برنامه‌ریزی می‌توانند به عنوان یک عامل تهدیدآمیز عمل کنند، همچنین ساخت‌وسازهای نامناسب و عدم مناسب‌سازی از جمله تهدیدهایی است که می‌تواند اراک را درگیر کند. 

غیاثی در خصوص تهدیدهای طبیعی، بیان کرد: شهرستان اراک یکی از شهرهای زلزله‌خیز استان مرکزی است، در مطالعات قبلی درصد وقوع زلزله در اراک متوسط بود، اما در تحقیقات اخیر شهرستان اراک و شهرهای انحصاری آن جز مناطق زلزله‌خیز از درجه زیاد تا خیلی زیاد محسوب می‌شوند که در این خصوص نیاز است دستگاه‌های اجرایی در راستای مراحل 4گانه مدیریت بحران به ویژه پیشگیری، اقدامات لازم و مناسب را انجام دهند. 

وی ادامه داد: در اماکن روستایی تنها 20 تا 30 درصد مقاوم‌سازی انجام شده که نیاز است این موضوع به طور جدی در دستور کار قرار گیرد. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی با اشاره به اینکه شمار واحدهای بیمه شده صنعتی و خانگی در استان مرکزی اندک است، گفت: افزایش ضریب نفوذ بیمه یکی از اقداماتی است که می‌تواند به مردم در بحران کمک کند که باید به طور جدی پیگیری شود. 

غیاثی در خصوص بحران سیل، گفت: با توجه به اینکه اراک، سنجان و کارچان مستعد بروز سیل هستند، نیاز است با احداث سیل‌بند، دیوارهای ساحلی و اقداماتی از این قبیل، پیشگیری‌های لازم انجام شود. 

وی با اشاره خشکسالی و افت آب‌های زیرزمینی را به عنوان یک تهدید برای اراک دانست و خاطرنشان کرد: تالاب میقان علاوه ‌بر منطقه‌ای فرصت‌خیز درگیر تهدیداتی نیز است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مرکزی اضافه کرد: افت آب‌های زیرزمینی اراک سالانه 45 سانتی‌متر و افت تجمیعی 17 متر و 36 سانتی‌متر است، طبق مطالعه از سال 64 تا 96 نیاز است مدیریت آب، اجرای طرح‌های مناسب و رعایت ساعت کارکرد موتور‌های آب در دشت‌های کشاورزی در دستور کار قرار گیرد. 

غیاثی ادامه داد: در بازدیدی که اخیرا از اراضی مرزیجران و هزاره انجام شد، شکاف‌هایی به طول 30 متر و عمق 7 تا 8 متر در زمین مشاهده شد که این شکاف‌ها نتیجه برداشت غیرمجاز آب و فرونشست زمین است. 

وی بیان کرد: کشت نکردن دوم و سوم برخی محصولات، نصب کنتورهای حجمی و هوشمند و پر کردن چاهای آب کشاورزی غیرمجاز، از جمله راهکارهای برون‌رفت از این وضعیت است‌، چاه‌های کشاورزی در کشور لطمه شدید به کشاورزی وارد می‌کنند. 

غیاثی بر لزوم جداسازی آب آشامیدنی از شبکه آب مصرفی و استفاده از آب‌های سطحی برای آبیاری فضای سبز تاکید کرد. 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زلزله زمین کشاورزی مدیریت بحران مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۰۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرم‌ترین و سردترین نقطه استان کرمان کدامند؟

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته لاله‌زار با دمای صفر درجه سانتی‌گراد سردترین و فهرج با دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین نقاط استان بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، امین دریافر امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طبق بررسی آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی طی امروز و فردا جوی نسبتاً پایدار در اثر مناطق استان خواهیم داشت.

وی افزود: روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در مناطق شمال، غرب و جنوب‌شرق استان وزش باد نسبتاً شدید پیش‌بینی می‌شود، از این‌رو خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا در مناطق مذکور محتمل است.

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان با بیان اینکه طی این مدت افزایش ابر، وقوع رگبار باران در برخی از مناطق مرکزی، شمال غرب استان مورد انتظار است، گفت: از بعدازظهر پنجشنبه تا روز شنبه بر سرعت وزش باد در شرق، شمال‌غرب و برخی از مناطق جنوب استان افزوده خواهد شد و کاهش کیفیت هوا در این مناطق دور از انتظار نیست.

وی بیشینه و کمینه دمای شهر کرمان را به ترتیب ۲۴ و ۱۱ درجه سانتی‌گراد اعلام کرد و ادامه داد: طی ۲۴ ساعت گذشته لاله‌زار با دمای صفر درجه سانتی‌گراد سردترین و فهرج با دمای ۳۷ درجه سانتی‌گراد گرم‌ترین نقطه استان بوده‌اند.

کد خبر 750714

دیگر خبرها

  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین
  • بارش باران از امشب در لرستان
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • گرم‌ترین و سردترین نقطه استان کرمان کدامند؟
  • آسمان کرمان دوباره آبی شد
  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • سامانه بارشی جدید در راه خوزستان
  • سیل و آبگرفتگی در ۲۱ استان کشور
  • سرزمین آفتاب در سالروز شهادت ششمین اختر آسمان ولادت غرق ماتم است