Web Analytics Made Easy - Statcounter

«احمد مرزبان» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرها و مراکز جمعیتی ساوه، رازقان، مامونیه، نوبران، زاویه، پرندک، آشتیان، تفرش، دلیجان، نراق، جفتان، عضدیه شازند، راوه جزء مناطق با خطر نسبی زلزله بالا و سایر مناطق استان با خطر نسبی زلزله متوسط هستند.

وی اظهار داشت: در این زمینه مطالعاتی شامل تهیه نقشه پهنه بندی زلزله استان، مطالعه گسل های تلخاب و تبرته، مطالعه موردی روستاهای واقع در حریم گسل  و طرح جابجایی بعضی از آنها، مطالعات خاص لرزه خیزی برای سایت های ویژه استان نظیر سدها، پالایشگاه، نیروگاه و تاسیسات و مستحدثات مهم، حساس و حیاتی، انجام طرح جامع خطرپذیری استان شامل زمین لغزش،لرزه زمین ساخت و لرزه خیزی و تهیه طرح ریز پهنه بندی زلزله برای شهرستان اراک و داود آباد انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت:۴۷ گسل شناخته شده در استان مرکزی وجود دارد که گسل تبرته، تلخاب، چغار، ساوه، تفرش، عزالدین، ایندس، خشک‌رود، کوشک نصرت، البرز، بید هند، کهک، موجان، راهجرد، نیزار، شمال و جنوب محلات، شمال و جنوب خمین، روستای فرنق، امان آباد و انجیرک از مهمترین گسل ها است.

مرزبان افزود:گسل تبرته (توزلوگل) از شمال غربی روستای تبرته که در فاصله ۱۵ کیلومتری غرب فرمهین واقع شده است تا جنوب شرقی روستای انجدان در جنوب شرقی اراک گسترش دارد که طول آن ۱۳۰ کیلومتر است.

وی اظهار داشت: گسل تلخاب با طول حدود ۱۱۰ کیلومتر از فاصله حدود ۴ کیلومتری شرق کمیجان تا نزدیکی خورهه در (شمال غربی دلیجان) ادامه مییابد و از فاصله حدود ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهر اراک می‌گذرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: گسل کوشک نصرت(چشمه پلنگ) به درازای بالغ بر ۱۶۰ کیلومتر در پهنه شمالی ساوه قرار دارد.

مرزبان افزود: گسل ایندس با پهنه بیش از ۷۰ کیلومتر یکی از گسل‌های بنیادی گستره ساوه است و تا سلفچگان گسترش دارد  و از فاصله حدود صد متری شمال شرقی سد ساوه می گذرد.

وی اظهار داشت: گسل خشک رود نیز به طول ۱۲۰ کیلومتر در شمال و شمال شرقی گسل ایندس گسترش دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: تجهیزات و سیستم های لرزه نگاری و شتابنگاری در استان شامل شبکه لرزه نگاری وابسته به پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در روستای های ورچه خمین و آشتیان، شبکه لرزه نگاری وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران( رازقان)، شبکه شتابنگاری وابسته به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی( ۲۵ ایستگاه)، لرزه نگارهای اختصاصی نصب شده در مراکز ویژه مانند سد کمال صالح و سیستم هشدار زلزله برای کلان شهر اراک در محل استانداری مرکزی نصب شده است.

مرزبان افزود: ایستگاه های خمین و آشتیان وابسته به پژوهشگاه زلزله، ایستگاه رازقان وابسته به موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و ایستگاه های خنداب، نراق، سد ۱۵ خرداد، کمیجان، تفرش، آشتیان، رازقان، خمین، نوبران، شازند، مامونیه، جفتان، رودشور، تلخاب، محلات، ساوه، جعفرآباد، اراک و فرمهین وابسته به وزارت راه و شهرسازی هستند.

وی اظهار داشت : از مجموع ۱۰۵ هزار واحد مسکونی روستایی استان ۵۰ هزار واحد مسکونی توسط بنیاد مسکن مقاوم سازی شده و ۵۵ هزار واحد نیازمند مقاوم سازی هستند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: یکهزار و ۹۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناهمگون شهری و ۷۱۲ هکتار سکونتگاه غیررسمی در استان وجود دارد که عمده سکونتگاه های غیررسمی در اراک و ساوه و بافت های فرسوده در اراک، دلیجان، محلات، آشتیان، غرق آباد، مامونیه و پرندک است.

مرزبان، طرحهای تعیین حریم گسل‌ها که در استان مصوب شده است را شامل تهیه و تدوین سناریو زلزله شهر های اراک و ساوه و بررسی وضعیت اماکن یا نقاط لازم اسکان اضطراری برای آنها،مدیریت بحران و کاهش ریسک سامانه حمل و نقل استان عنوان کرد.

وی اظهار داشت: بر اساس مطالعات و گزارش مدیریت بحران این اداره کل،  ایران بر روی کمربند آلپ – هیمالیا قرار دارد و جزو مناطق لرزه خیز جهان است .

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: ایران از چهار طرف عربستان، عمان، هیمالیا و  خزر تحت فشار است و در مقابل این فشارها مقاومت می کند و درست زمانی که فشارها بیش از حد توان باشد شکستگی صفحات رخ داده و حرکت گسل ها زلزله را ایجاد می کند و در حال حاضر بیشترین فشار از سمت صفحه عربستان به ایران وارد می شود.
مرزبان افزود :  ایران سالانه به صورت متوسط سه سانتیمتر فشرده می شود و به طور میانگین هر ۱۰ سال یک زلزله فاجعه بار با بزرگی هفت ریشتر و یا بیشتر و هر سال یک زلزله با بزرگای ۶ تا ۷ ریشتر رخ می دهد.

وی اظهار داشت: زلزله های ایران از نوع کم عمق با میانگین ۱۰ کیلومتر از سطح زمین هستند و علت اصلی افزایش خرابی ها و تلفات انسانی، علاوه بر ژرفای کم بیشتر زمینلرزه ها که موجب نزدیکی کانون زمینلرزه ها به مناطق شهری می شود، به دلیل کیفیت پایین ساخت وسازها ، رعایت نکردن مقررات ملی ساختمان و همچنین پایین بودن سطح آموزش است. 

برچسب‌ها استان مرکزی گسل زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان مرکزی گسل زلزله استان مرکزی گسل زلزله گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۳۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین سامانه بارشی در راه آسمان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل؛ هواشناسی استان اردبیل اعلام کرد امروز ناپایداری‌ها بیشتر می‌شود و علاوه بر کاهش دمای هوا تا صبح فردا شاهد بارش باران و رگبار و رعد برق و گاهی تگرگ به ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی  استان خواهیم بود.

  بر اساس پیش بینی هواشناسی استان اردبیل با خروج سامانه بارشی کنونی فردا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت آسمان استان نیمه ابری تا تمام ابری همراه با وزش باد تند تا گاهی شدید در مناطق مرکزی و جنوبی استان همراه است، به همین دلیل با تاکید بر هشدار نارنجیِ هواشناسی و زردِ کشاورزی اعلام شده از پس فردا دوشنبه ۱۷ اردیبهشت، آسمان استان به ویژه مناطق مرکزی و جنوبی تا اواخر این هفته ابری همراه با بارش باران و رگبار و رعد برق خواهد بود. هواشناسی استان اردبیل به شهروندان توصیه کرده با توجه به ادامه بارش و فعال بودن سامانه‌های بارشی، از حضور در بستر رودخانه‌های فصلی، مسیل‌ها و مناطق مرتفع تا اطلاع بعدی خودداری کنند.

 

دیگر خبرها

  • وزیر صنعت معدن و تجارت شامگاه دوشنبه وارد اراک شد
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • حاکمیت ناپایداری‌های جوی تا اواخر هفته در اردبیل
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور / موج جدید بارش‌ها کدام مناطق را در برمی‌گیرد؟
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • دومین سامانه بارشی در راه آسمان اردبیل
  • هفته بارانی پیش روی اردبیلی ها
  • آسمان مناطق شمالی و مرکزی استان بوشهر بارانی می شود